Woeshfeest 04/03/2019

 

La Fête de Woesh: 4 mei 2019!

MENU

Workshops 10u-12u

Alle leden die optreden worden om 9u30 ter plaatse verwacht voor de repetitie. Terwijl je kind repeteert, kan u samen met vrienden, familie, kinderen deelnemen aan één of meerdere workshops.

Deze workshops zijn doorlopend en kan je vrij in- en uitlopen.

*Bushcraft: Vuur maken blijft speciaal, voor jong en oud!

  • tondel en aanmaakmaterialen uit de natuur

  • een vuur voor elke gelegendheid en houtsoorten

  • het eerste vonkje of kooltje: firesteel, lenzen, vuurslag met vuursteen, vuurboog, enz

  • opbouw van een goed vuur

  • veilig vuur maken voor jezelf en de natuur

  • afsluiten doen we met iets lekkers boven het vuur

*Samen huilen:

” Wetenschap bewijst: eens goed huilen lucht echt op! Huilen helpt daarnaast je lichaam om fysiek rustig te worden na een stressvolle of emotionele situatie, en zorgt ervoor dat onze temperatuur en bloeddruk zich aanpassen.” Gracanin besluit door te zeggen dat we ons dus zeker niet moeten schamen om te huilen. Huil dus maar eens goed als het moet, want “dat lucht op”.

Ajuinsoep maken is dus de ideale therapeutische workshop!

*Volksspelen:

Volksspelen zorgen al eeuwenlang voor uren speelplezier en kunnen nog steeds jong en oud bekoren. Hét ideale tijdsverdrijf dus voor een gezellig voormiddag met het gezin, de familie, vrienden,... 

Op het terrein zijn er 8 volksspelen verspreidt zoals Gaaibol, kikkerspel, Troumadame, vloerbollen,….

*Gele Hesjes activisten: Vreedzaam betogen tegen alle onvrede!

Deze workshops starten op een vast uur, maar hoef je niet in te schrijven. 

*Yoga: voor iedereen, 10-11u

*Grime: 10u – 11u

*Ballonplooien: 11u-12u (vanaf 8 jaar)

*Messenwerpen: 10u30-11u, 11u30-12u. Gesloten schoenen dragen, vanaf 9 jaar

*Circusboot: 10u-11u + 11u – 12u, voor kinderen (4-6j) onder begeleiding van een volwassenen

Ahoy beste circusmatrozen, neem gauw je papa, mama of een kennis bij de hand en kom mee op dit knotsgek circusavontuur.
Via allerlei dolle circusspelletjes ontdekken we een wondere zeewereld en wie weet vinden we wel een echte circusschat!
Dus waar wachten we nog op? Inschepen, scheepsmaatjes!

*Verhaaltjes “Le petit Prince”: Kom mee luisteren naar de wonderlijke verhalen van deze kleine prins!

*Petanque: 10u – 11u: vrije training en spel

Deze workshops starten op een vast uur en hiervoor kan je ter plaatse vanaf 9u30 inschrijven

*Petanque:

11u – 12u: Grand Chapionnat de Pétanque! Maak een ploegje en schrijf je in via de website of de dag zelf. Eigen uitrusting mag je gerust meebrengen!

*Eifeltoren lassen: 10u – 12u, vanaf 12j, draag gesloten schoenen

Pique-Nique 12u-14u

Een operazangeres, een Franse chansonnière, een verhalenvertelster... nodigt iedereen uit op haar rok die uitwaaiert tot een picknickdeken van 200 vierkante meter! Iedereen brengt zijn eigen picknick mee en wij serveren Franse ajuinsoep (breng wel je eigen soeptas mee).

Taartbuffet 14u-17u

Je kan Woesh steunen met het bakken van een taart die we tijdens het taartbuffet in de namiddag zullen verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar een nieuw dak voor ons Woeshgebouw. Vermeld bij het inschrijven of je een taart meebrengt of niet.

Tour de France de Monocycle 14u-14u30

Een wedstrijd enkel met uitzonderlijke fietsen (eenwielers, loopfietsen, 3-wielers, 5-wielers, go-carts, kruiwagens,... geen gewone fietsen) en live verslaggeving. Wij voorzien 3-wielers en eenwielers, andere wielaffaires zelf meebrengen. Wil je deelnemen, dan kan je je ter plaatse inschrijven. Gepaste uitrusting is een must!

Optreden leden 14u30-16u

Voor het eerst in de Woeshgeschiedenis voeren de leden uit de verschillende ateliers samen een circusact op! Tijdens de lessen krijgen de verschillende groepen een techniek toegewezen om in te oefenen. Op 4 mei in de VOORMIDDAG worden de groepen volgens techniek samengebracht om zo te komen tot een gezamenlijke circusact. GENERALE REPETITIE van 12u tot 13u. Alle leden die willen optreden MOETEN aanwezig zijn om 9u30!

Woesh got talent 16u30-17u

Kan je je ei niet kwijt tijdens de optredens met de leden of sta je gewoon dolgraag met een eigen act op het podium, dan is Woesh got talent iets voor jou. Alle acts zijn welkom. Leeftijd, ervaring, alleen of in groep, het maakt niet uit, als jij ervan overtuigt bent dat je een publiek kan boeien, dan zijn wij benieuwd naar jouw act. Om deel te nemen stuur je een filmpje van je act naar eifos@eifos.be VOOR 6 APRIL. Bij selectie treed je op voor ons publiek en een 3-koppige jury. De winnaar mag optreden tijdens autoloze zondag (15/9) op de grote markt in Brugge.

Praktische info

Locatie: Boerderij “Heerlijkheid van Heule”, Zeger van Heulestraat 60, Kortrijk

Prijzen: Volledige dag 10€, halve dag 5€ (vanaf 14u). Woeshleden en kinderen tem 3 jaar gratis. Inschrijven via het briefje dat uitgedeeld werd in de les ofwel hier.

Leden: de leden worden om 9u30 verwacht met hun materiaal en kostuum op de boerderij . Ze worden verzameld door hun vaste docent. De leden voorzien hun eigen picknick .

Handje helpen? Heb je zin om ons te helpen bij de taartverkoop of achter de bar? Vul dit in op het inschrijvingsformulier of stuur een mailtje naar lessen@woesh.be

Picknick: Breng je eigen picknick mee met bestek, borden, soeptas. Wij voorzien een mooie picknickdeken en verse ajuinensoep.

 

 

Back to Top