Woeshfeest 04/03/2019

 

La Fête de Woesh: 4 mei 2019!

MENU

Workshops 10u-12u

Alle leden die optreden worden om 9u30 ter plaatse verwacht voor de repetitie. Terwijl je kind repeteert, kan u samen met vrienden, familie, kinderen deelnemen aan één of meerdere workshops. De meeste workshops zijn doorlopend, maar voor sommige kan je ter plaatse inschrijven.

 

*Bushcraft: Vuur maken blijft speciaal, voor jong en oud! (doorlopend)

  • tondel en aanmaakmaterialen uit de natuur

  • een vuur voor elke gelegendheid en houtsoorten

  • het eerste vonkje of kooltje: firesteel, lenzen, vuurslag met vuursteen, vuurboog, enz

  • opbouw van een goed vuur

  • veilig vuur maken voor jezelf en de natuur

  • afsluiten doen we met iets lekkers boven het vuur

*Samen huilen (doorlopend)

” Wetenschap bewijst: eens goed huilen lucht echt op! Huilen helpt daarnaast je lichaam om fysiek rustig te worden na een stressvolle of emotionele situatie, en zorgt ervoor dat onze temperatuur en bloeddruk zich aanpassen.” Gracanin besluit door te zeggen dat we ons dus zeker niet moeten schamen om te huilen. Huil dus maar eens goed als het moet, want “dat lucht op”.

Ajuinsoep maken is dus de ideale therapeutische workshop!

*Meditatie: voor iedereen, om 10u en om 11u, telkens 30 min

*Grime: Van 10u tot 11u staat een professionele grimeuse klaar om iedereen om te toveren in poesjes, piraten, prinsessen...

*Messenwerpen: 10u30-11u, 11u30-12u. Gesloten schoenen dragen, vanaf 9 jaar, inschrijven ter plaatse.

*Eifeltoren lassen: Doorlopend van 10u tot 12u, vanaf 12j, draag gesloten schoenen

*Rondleiding Boerderij en dieren voederen: Onze gastvrouw Carla geeft met plezier uitleg over de dagelijkse werking van de boerderij "Heerlijkheid van Heule". Samen met haar kan je ook enkele dieren voederen. 10u30 en 11u30, inschrijven ter plaatse

 

*Circusboot: 10u-11u + 11u – 12u, voor kinderen (3-6j) onder begeleiding van een volwassenen, inschrijven ter plaatse

Ahoy beste circusmatrozen, neem gauw je papa, mama of een kennis bij de hand en kom mee op dit knotsgek circusavontuur. Via allerlei dolle circusspelletjes ontdekken we een wondere zeewereld en wie weet vinden we wel een echte circusschat! Dus waar wachten we nog op? Inschepen, scheepsmaatjes!

*Petanque:

10u – 11u: vrije training en spel

11u – 12u: Grand Chapionnat de Pétanque! Maak een ploegje en meld je aan de dag zelf. Eigen uitrusting mag je gerust meebrengen!

 

Pique-Nique 12u-14u

 

Een operazangeres, een Franse chansonnière, een verhalenvertelster... nodigt iedereen uit op haar rok die uitwaaiert tot een picknickdeken van 200 vierkante meter! Iedereen brengt zijn eigen picknick mee en wij serveren Franse ajuinsoep (breng wel je eigen soeptas mee).

Taartbuffet 14u-17u

Je kan Woesh steunen met het bakken van een taart die we tijdens het taartbuffet in de namiddag zullen verkopen. De opbrengst hiervan gaat naar een nieuw dak voor ons Woeshgebouw. Vermeld bij het inschrijven of je een taart meebrengt of niet.

 

Optreden leden 14u30-16u

 

Voor het eerst in de Woeshgeschiedenis voeren de leden uit de verschillende ateliers samen een circusact op! Tijdens de lessen krijgen de verschillende groepen een techniek toegewezen om in te oefenen. Op 4 mei in de VOORMIDDAG worden de groepen volgens techniek samengebracht om zo te komen tot een gezamenlijke circusact. GENERALE REPETITIE van 12u tot 13u. Alle leden die willen optreden MOETEN aanwezig zijn om 9u30!

.

Praktische info

Locatie: Boerderij “Heerlijkheid van Heule”, Zeger van Heulestraat 53-55, Kortrijk

Prijzen: Volledige dag 10€, halve dag 5€ (vanaf 14u). Woeshleden en kinderen tem 3 jaar gratis. Vooraf inschrijven kan niet meer. Je kan enkel nog op de dag zelf aan de ingang betalen.

Leden: de leden worden om 9u30 verwacht met hun materiaal en kostuum op de boerderij . Ze worden verzameld door hun vaste docent. De leden voorzien hun eigen picknick .

Handje helpen? Heb je zin om ons te helpen bij de taartverkoop of achter de bar? Vul dit in op het inschrijvingsformulier of stuur een mailtje naar lessen@woesh.be

Picknick: Breng je eigen picknick mee met bestek, borden, soeptas. Wij voorzien een mooi picknickdeken en verse ajuinensoep.

 

 

Back to Top