VITRINE PERPLX - Festival van jonge makers 29/09/2021

Maak kennis met de boeiende toekomst van circus, PERPLX zet namelijk volop in op jonge makers en frisse creaties. Circus ontwikkelt zich meer en meer tot een volwaardige kunstdiscipline die de grenzen van zijn eigen circustechnieken multidisciplinair verkent.

Tijdens het weekend van vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober presenteren Luuk Brantjes (NL), Circus Katoen (BE), Camille Paycha (BE), Kirn Cie (FR), Cie Un loup pour l’homme (FR), Sinking Sideways (BE), Common Ground (BE/DE), Jessica Hellmuth (US) en Kolja Huneck (DE) hun nieuwe voorstellingen die allemaal op één of andere manier het fascinerende universum van circus exploreren. Van acrobatisch tot dansant, van poëtisch tot geweldig. Maar allemaal met het lichaam centraal.

De voorstellingen gaan door in Budascoop Kortrijk, bij de Unie der Zorgelozen en de Schouwburg Kortrijk.

 

PRAKTISCH

Vrijdag 8 oktober 2021 vanaf 20.00u.

Zaterdag 9 oktober 2021 vanaf 14.00u.

Zondag 10 oktober 2021 vanaf 15.00u.

TICKETS VITRINE PERPLX

Online via www.perplx.be

Telefonisch op 056/23.98.55 van ‘Ticketservice Kortrijk’

 

De Konvensie - GEZOCHT! 29/09/2021

Samen met circusatelier Locorotondo - en met de steun van Circuscentrum - organiseren we volgend jaar ‘De Konvensie - Let’s Balance’ op 12 en 13 maart 2022 in Dommelhof in Pelt. Eenwieler- en balanceertechnieken, daar draait het om tijdens de komende editie. Denk aan: eenwielerworkshops met docenten uit binnen- en buitenland, een eenwielerbaskettoernooi en heel veel andere evenwichtsworkshops zoals slackline, funambule, ballopen, rola bola, enz. 

We zijn op zoek naar jongeren die de Konvensie mee vorm willen geven! Barst je van de ideeën of heb je zin om de handen uit de mouwen te steken? Word dan lid van de ‘jongeren kerngroep’! Stuur een mail naar konvensie@gmail.com of een bericht naar de Instagram– of Facebookpagina van de Konvensie als je op één of andere manier wilt helpen. Je ontvangt binnenkort een uitnodiging voor de eerste brainstormsessie op 1november 2021.

Wie zich niet aangesproken voelt om deel uit te maken van de organisatie: noteer alvast de data in je agenda. We gaan zoals steeds in groep met Woesh naar de Konvensie!

 

 

En Bloc 14/06/2021

En Bloc is een jongerenproductie waarbij zes jonge artiesten samen op zoek gaan naar de verschillende facetten van ‘het spel’. Ze onderzoeken de invloed van spelen op hun eigen leven en hoe de lijnen van een speelveld deel uitmaken van het spel maar tegelijkertijd ook een spel afbakenen/begrenzen. Tot slot onderzoeken ze hoe spelers zich tot elkaar en het publiek verhouden. De uitkomst is een reeks zelfbedachte spelen waarmee ze de grens bewandelen tussen spelplezier en speelplezier.

Benieuwd? Je vindt ze deze zomer hier: 

24 en 25 juli 2021 om 14u @ Cirque Plus

3,4, 5 september 2021 @ Clinge festival

19 september 2021 @ De Groote Stooringe 

Back to Top