En Bloc 14/06/2021

En Bloc is een jongerenproductie waarbij zes jonge artiesten samen op zoek gaan naar de verschillende facetten van ‘het spel’. Ze onderzoeken de invloed van spelen op hun eigen leven en hoe de lijnen van een speelveld deel uitmaken van het spel maar tegelijkertijd ook een spel afbakenen/begrenzen. Tot slot onderzoeken ze hoe spelers zich tot elkaar en het publiek verhouden. De uitkomst is een reeks zelfbedachte spelen waarmee ze de grens bewandelen tussen spelplezier en speelplezier.

Benieuwd? Je vindt ze deze zomer hier: 

24 en 25 juli 2021 om 14u @ Cirque Plus

3,4, 5 september 2021 @ Clinge festival

19 september 2021 @ De Groote Stooringe 

PERPLX & Woesh werken samen! 12/06/2021

PERPLX wordt sinds 1 januari binnen het nieuwe Circusdecreet erkend als circuswerkplaats, Woesh als circusatelier. Beide organisaties hebben de ambitie om over heel West-Vlaanderen te werken én veel goesting om daarin samen te werken. We gaan er samen voor!

EN BLOC & PERPLX

‘En Bloc’, de jongerenproductie van Circusatelier WOESH, mag het tweede weekend van juli bij PERPLX op residentie. Deze residentie wordt op dezelfde manier omkaderd zoals een professionele residentie. We kijken er alvast naar uit. Welkom!

MATHIAS GOETHALS & PERPLX

De professionele circusartiest Mathias Goethals uit Roeselare heeft een achtergrond bij WOESH die er ons over sprak. Niet getalmd, PERPLX nam contact op en hij komt nu tweemaal een week in Kortrijk op residentie.

Open doek ZOEKT: levende standbeelden 12/06/2021

Ken jij de levende standbeelden? Dat zijn de theatrale mensen die wel uuuuuurrreeen kunnen blijven stilstaan. Je ziet ze vooral in steden, op grote pleinen of zelfs in een park. Magisch toch?

Wil jouw kind de kneepjes van het vak leren? Goed nieuws! Open doek - de koepelorganisatie voor amateurtheater in Vlaanderen en Brussel - organiseert een

workshopreeks in iedere provincie. Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe je zo’n levend standbeeld uitdenkt en creëert. Ze gaan aan de slag met mime, grime en kostumering. Hierna gaan ze thuis aan de slag om hun eigen fantasierijke voorstelling te creëren. Enkele weken later kunnen ze samen met de docent hun creatie afwerken en tonen aan de ouders.

 

Wie zin heeft kan zelfs optreden op het festival Toch Theater in Herkenrode (Hasselt). Als dat niet cool is?

Dit alles is onder leiding van Yvon Hollander. Yvon Hollander is al jaren docent en

professioneel standbeeld in binnen- en buitenland.

 

De workshops in West-Vlaanderen gaan door in ons Woesh-gebouw in Brugge op 10 juli van 9u tot 17u en 7 augustus van 9u tot 12u30

 

Prijs: € 26

Prijs OD-lid: € 20

 

Back to Top