SOCIAAL CIRCUS

Woesh vzw heeft als slogan “Circus uit de maat”. Veel circusartiesten waren en zijn nog steeds buitenbeentjes. Ook wij houden er niet van om altijd in de maat te lopen. We hebben dan ook een natuurlijke sympathie voor iedereen die een beetje anders is, zowel om sociale als om mentale of fysieke redenen.

Voor Woesh vzw is het verspreiden van de circusmicrobe meer dan een dagtaak. Het is onze passie omdat we ervan overtuigd zijn dat circus sterk bijdraagt tot de persoonlijkheidsontwikkeling van iedereen die ervoor open staat. Wij creëren een veilige leeromgeving waarin onze leden kunnen experimenteren, nieuwe facetten van zichzelf kunnen ontdekken en zich maximaal kunnen ontwikkelen. We stimuleren hen om de eigen grenzen te verleggen door stapsgewijs (en soms spelenderwijs) technieken te leren. Doordat onze leden de mogelijkheden voor theatraal circus kunnen onderzoeken in samenspel met anderen, verwerven ze meer zelfvertrouwen. Bovenal willen we de circusdromen van alle kinderen en volwassenen helpen waarmaken.

Woesh vzw is sinds zijn ontstaan in 2001 uitgegroeid tot het grootste circusatelier van West-Vlaanderen met een provinciale werking. Onze vzw is actief op drie domeinen: pedagogisch, artistiek en sociaal. Je kan bij ons terecht voor naschoolse circuslessen, circusworkshops bij u ter plaatse, circusvoorstellingen en animaties. En we hebben zelfs een circustent om de ervaring compleet te maken. Dankzij de steun van de provincie West-Vlaanderen kan Woesh sinds 2014 haar sociaal-artistieke werking verder uitbouwen.

Meer informatie over de meest recente projecten vindt u op deze pagina. Klik op de foto's en lees meer. Een overzicht van onze vroegere projecten sinds 2014 vindt u hier. Wilt u meer weten over onze sociale werking, of wil u graag met ons een sociaal project opstarten, stuur een mail naar els[at]woesh[punt]be

Back to Top